Opatrenia proti šíreniu koronavírusu v spoločnosti Slovnaft

AKTUALIZOVANÉ 20.3.2020

Slovnaft je jedným zo strategických podnikov na Slovensku a má dôležitú funkciu pri výrobe a dodávke palív. Spoločnosť preto zaviedla mimoriadne bezpečnostné opatrenia na ochranu svojich zamestnancov, spolupracovníkov a zákazníkov pred šírením nového koronavírusu, aby mohla ďalej obyvateľov kontinuálne zásobovať ropnými produktami.

Výber najdôležitejších prijatých opatrení.

Rafinéria Slovnaft:

• Výroba pokračuje s minimálnym potrebným počtom zamestnancov tak, aby boli všetky technológie prevádzkované bezpečne, podľa platnej legislatívy. V rafinérii naďalej pracujú najmä zamestnanci vo výrobe, údržbe, logistike, energetike či v laboratóriách.
  • Zaviedlo sa preventívne meranie teploty pri vstupe do výrobnej zóny.
  • Zamestnanci, ktorí nemusia byť nevyhnutne na pracovisku, pracujú z domu. K dispozícii majú počítače aj ďalšie digitálne nástroje.
  • Zamestnancom sa postupne distribuujú ochranné rúška.
  • Zvýšili sa hygienické štandardy a pravidelne sa dezinfikujú spoločné priestory.
  • Obmedzili sa stretnutia v rámci firmy aj s externými partnermi.
  • Uzatvorili sa jedálne a výdajne stravy. Strava pre zamestnancov je zabezpečená formou rozvozu alebo prostredníctvom automatov.

Čerpacie stanice Slovnaft:

• Pracovníkom na čerpacích staniciach sa postupne distribuujú ochranné rúška, rukavice a dezinfekčné prostriedky.
  • Zaviedli sa nové hygienické pravidlá a obsluha pravidelne dezinfikuje spoločné priestory a frekventované miesta a plochy (vrátane okolia samoobslužných kávovarov).
  • Na niektorých čerpacích staniciach bol upravený predaj občerstvenia Fresh Corner.
  • Na niektorých reštauráciách Fresh Corner sa vydáva balená teplá strava cez okienko alebo dvere, ďalšie sú do odvolania zatvorené.
  • Zatvorené sú všetky reštaurácie Fresh Corner a detské kútiky.
  • Zákazníkom odporúčame pri vstupe do čerpacej stanice používať ochranné pomôcky (rúško, šál, šatka) a používanie ochranných rukavíc.
  • Zákazníkom odporúčame, aby využívali najmä bezhotovostné platby a požiadali sme ich, aby do predajne vstupovali maximálne po dvoch.
  • Upravili sa otváracie hodiny na niektorých čerpacích staniciach na denný predaj.

Informácie o prevádzke čerpacích staníc sú priebežne aktualizované na tejto stránke: https://slovnaft.sk/sk/cerpacie-stanice/koronavirus/

Pokiaľ vláda SR alebo úrady prijmú ďalšie preventívne opatrenia proti šíreniu nákazy, bude na ne operatívne reagovať aj spoločnosť Slovnaft.