GROWWW FEMALE ENGINEERS SCHOLARSHIP PROGRAMME: SPUSTILI SME PRIHLASOVANIE DO MEDZINÁRODNÉHO ŠTIPENDIJNÉHO PROGRAMU SKUPINY MOL

• Do štipendijného programu Skupiny MOL sa môžu prihlásiť študentky technických, prírodovedných alebo technologických odborov z Maďarska, Slovenska, Chorvátska, Poľska, Rakúska, Pakistanu a Česka.
  • Spoločnosť odmení tri víťazky štipendiom vo výške 3 000 EUR a ponúkne im príležitosť naštartovať svoju kariéru v jednej z najväčších energetických spoločností v regióne.
  • Prihlasovanie je otvorené do 15. decembra 2020.
  • Prihlásiť sa môžu študentky z deviatich fakúlt na Slovensku.

Bratislava, 3. novembra 2020 - Spustili sme prihlasovanie do medzinárodného štipendijného programu Skupiny MOL pre talentované študentky technických, technologických alebo prírodovedných odborov, ktoré si chcú budovať kariéru v energetickom sektore. Do štvrtého ročníka štipendijného programu sa môžu prihlásiť študentky z Maďarska, Chorvátska, Slovenska, v Pakistanu, Českej republiky, Poľska a Rakúska.

Prihlášky do programu otvoreného pre 51 fakúlt v uvedených siedmych krajinách je možné poslať do 15. decembra 2020 prostredníctvom webovej stránky. Uchádzačky majú príležitosť získať nové poznatky o energetickom sektore a svoj talent preukážu počas online súťaže. Tri víťazky, o ktorých rozhodne odborná porota, získajú od Skupiny MOL štipendium vo výške 3 000 EUR. Víťazky pozveme na prehliadku spoločností a môžu, v prípade obojstranného záujmu, získať pracovnú ponuku, ktorá im pomôže odštartovať kariéru v jednej z najväčších energetických spoločností v regióne.

Skupina MOL venuje osobitnú pozornosť podpore mladých talentov. Každý rok prijímame do spoločnosti približne 100 čerstvých absolventov prostredníctvom programu Growww, a ani pandemická situácia to nezmenila. Prvýkrát za 14 rokov sme nových Growwwákov privítali na online podujatí. Teraz spúšťame štipendijný program Growww Female Engineers Scholarship pre študentky vysokých škôl s ambíciou dosiahnuť pracovné úspechy v sektore, v ktorom prevažujú muži. Skupina MOL verí v silu rozmanitosti a inklúzie. Chceme vytvárať také prostredie a komunitu, kde sú dôležité talent, spolupráca a efektívnosť. Dokážeme, že aj mladé ženy si môžu vybudovať v energetickom sektore solídnu kariéru. Napokon, je to aj v našom podnikateľskom záujme. Náš zdroj talentov závisí od toho, aby si tí najlepší a najšikovnejší vyberali technické odbory a prírodné vedy. Ako medzinárodná energetická spoločnosť chceme ísť príkladom, posilňovať pozíciu žien a odborne pripravovať inžinierky budúcnosti,“ uviedla Zdravka Demeter Bubalo, viceprezidentka pre Ľudské zdroje Skupiny MOL.

O štipendium môžu požiadať študentky denného štúdia technických, prírodovedných alebo technologických odborov v Maďarsku, na Slovensku, v Chorvátsku, Poľsku, Rakúsku, Českej republike a Pakistane. Ďalšie informácie a prihlášku do programu nájdete na webovej stránke.