Partnermi majstrovstiev Európy v hádzanej mužov sú Slovnaft a MOL

• Slovnaft sa stal oficiálnym partnerom majstrovstiev Európy v hádzanej mužov 2022, aj v náročných časoch tak pokračuje v podpore športu na Slovensku

• spoločnosť už piaty rok podporuje Slovenský zväz hádzanej a reprezentačné tímy mužov a žien

• spolu so Slovnaftom je partnerom majstrovstiev Európy aj jeho materská spoločnosť – Skupina MOL

BRATISLAVA, 29. november 2021 – Slovnaft ako jedna z popredných spoločností v strednej a východnej Európe dlhodobo pomáha pri rozvoji športu na Slovensku – od podpory mladých talentov po partnerstvá so športovými klubmi či súťažami. Už piatu sezónu podporuje aj slovenskú hádzanársku reprezentáciu mužov. Slovnaft spolu s jeho materskou spoločnosťou, Skupinou MOL, sú zároveň oficiálnymi partnermi EHF majstrovstiev Európy v hádzanej mužov 2022. Toto prestížne podujatie usporiadajú spoločne Slovensko a Maďarsko.

Vďaka Slovnaftu a jeho grantovému programu dostalo šancu na rozvoj veľa mladých športových talentov a veľa športových klubov sa môže rozvíjať cez partnerstvo s touto silnou spoločnosťou. Piatu sezónu podporuje spoločnosť najvyššiu českú a slovenskú hádzanársku súťaž žien pod názvom MOL liga, a päť rokov Slovnaft podporoval aj najvyššiu slovenskú súťaž v hádzanej mužov – Slovnaft Handball extraligu. Slovenskú hádzanársku reprezentáciu mužov a žien podporuje Slovnaft z pozície generálneho reklamného partnera. Na tejto tradícií postavila spoločnosť svoje rozhodnutie podporiť aj majstrovstvá Európy v hádzanej mužov 2022 a stať sa oficiálnym partnerom šampionátu.

Partnerom majstrovstiev Európy je aj Skupina MOL, materská spoločnosť Slovnaftu. Už dlhé roky je stabilnou oporou nielen mužských a ženských reprezentačných hádzanárskych tímov, ale bola aj národným partnerom majstrovstiev Európy žien, ktoré Maďarsko usporiadalo v roku 2014.

Skupina MOL a spoločnosť Slovnaft sú jedným z najvýznamnejších športových sponzorov v strednej Európe, keďže vnímame dôležitosť športu v živote našich zákazníkov a partnerov,“ približuje Oszkár Világi, viceprezident Skupiny MOL. „Majstrovstvá Európy v hádzanej mužov 2022 budú jednou z najvýznamnejších medzinárodných športových udalostí na Slovensku a v Maďarsku a skutočný zážitok pre obe krajiny. Veríme v silu športu, ktorá buduje komunitu. Sme hrdí na to, že môžeme majstrovstvá spoločne podporiť.“

Už 13. januára 2022 odštartujú majstrovstvá Európy v hádzanej mužov. Veľmi sa tešíme a veríme, že sa šampionát uskutoční a naše viac ako štvorročné úsilie nevyjde nazmar. Toto podujatie má byť nielen o športe. Naším zámerom je predstaviť Slovensko ako krajinu, ktorá dokáže zorganizovať veľké podujatia a ponúknuť omnoho viac. Spolu s podporou našich partnerov, ktorí pri nás stoja aj v týchto neľahkých časoch, sme presvedčení, že ME v hádzanej bude skvelým športovým sviatkom,“ hovorí prezident Slovenského zväzu hádzanej (SZH) Jaroslav Holeša.

Na majstrovstvách Európy v hádzanej mužov 2022 sa stretne 24 najlepších tímov kontinentu v šiestich skupinách. Oficiálny začiatok je naplánovaný na 13. januára 2022, finálový zápas odohrajú tímy 30. januára 2022 v Budapešti. Fanúšikovia sa môžu tešiť na 65 zápasov v piatich mestách dvoch krajín. Na Slovensku to budú Bratislava a Košice, v Maďarsku Budapešť, Debrecín a Szeged. Slovensko bude mať pri organizovaní seniorského hádzanárskeho šampionátu premiéru.

O Skupine MOL

Skupina MOL je integrovaná, medzinárodná ropná a plynárenská spoločnosť so sídlom v Budapešti, Maďarsko. Pôsobí vo viac ako 30 krajinách, zamestnáva medzinárodný dynamický tím 25 000 zamestnancov a má za sebou viac ako 100-ročnú tradíciu v priemyselnom odvetví. Skupina MOL prevádzkuje v rámci integrovaného riadenia dodávateľského reťazca tri rafinérie a dva petrochemické závody v Maďarsku, na Slovensku a v Chorvátsku a vlastní sieť takmer 2 000 čerpacích staníc v 10 krajinách strednej a východnej Európy. Prieskumné a ťažobné aktivity Skupiny MOL vychádzajú z viac ako 85-letých skúseností v oblasti uhľovodíkov a 30-ročných skúseností z injektáže CO2. V súčasnosti má ťažobné aktivity v 9 krajinách a prieskumné činnosti v 14 krajinách.

Skupina MOL sa zaviazala transformovať svoju tradičnú prevádzku na báze fosílnych palív na nízkouhlíkový a udržateľný podnikateľský model a chce do roku 2050 dosiahnuť čistú uhlíkovú neutralitu pri budovaní nízkouhlíkového obehového hospodárstva v strednej a východnej Európe.