Volejbalové tímy Slovenska podporí v boji o miestenku na EuroVolley 2023 nový partner – Slovnaft

• hlavným reklamným partnerom slovenskej volejbalovej reprezentácie mužov a žien sa stala spoločnosť SLOVNAFT, a.s.
  • národné volejbalové tímy Slovenska čakajú v auguste zápasy o miestenku na majstrovstvá Európy EuroVolley 2023
  • vrcholový volejbal je ďalším zo športov na Slovensku, ktoré sa môžu spoľahnúť na podporu Slovnaftu

Bratislava, 2. augusta 2022 – Slovenská volejbalová reprezentácia sa krátko pred kvalifikačnými zápasmi na majstrovstvá Európy (ME) mužov aj žien EuroVolley 2023 spojila so silnou značkou. Hlavným partnerom reprezentácie sa stala spoločnosť SLOVNAFT, a.s., ktorá je slovenskou jednotkou na trhu s palivami. Predstavitelia oboch partnerov veria, že spolupráca priaznivo ovplyvní výkony národných tímov v boji o miestenku na ME.

Mužský volejbalový reprezentačný tím je jedenásťnásobným účastníkom záverečného turnaja ME, dvojnásobným víťazom Európskej ligy (2008 a 2011) a účastníkom svetovej ligy (2014 – 2017). Momentálne sa v rebríčku CEV (Európska volejbalová konfederácia) nachádza na 18. priečke. Najväčšou hviezdou je Peter Michalovič, trojnásobný víťaz ankety Volejbalista roka. Medzi ďalších významných hráčov patria Šimon Krajčovič, držiteľ titulu majstra Francúzska v tejto sezóne a Jakub Ihnát, majster Českej republiky. Mužská volejbalová reprezentácia pod taktovkou reprezentačného trénera Mareka Kardoša vstúpi do kvalifikačného kolotoča 3. augusta 2022 zápasom v Nitre proti Gruzínsku. V ďalších zápasoch slovenskí volejbalisti zabojujú proti tímom Maďarska a Španielska. Okrem domácich zápasov ich čakajú duely v španielskom Terueli, susednej Budapešti a gruzínskom Tbilisi. Záver skupinovej časti kvalifikácie sa uskutoční 20. augusta 2022 v Tbilisi.

Ženský volejbalový reprezentačný tím je päťnásobným účastníkom záverečného turnaja ME. Finalistky Európskej ligy 2016 a semifinalistky Európskej ligy 2017 sú momentálne v rebríčku CEV na 15. mieste. Tím ťahajú výkony Nikoly Radosovej, Karin Palgutovej a Barbory Kosekovej. Volejbalistky pod vedením hlavného trénera Michala Mašeka vstúpia do kvalifikácie zápasom v Poprade proti Lotyšsku 20. augusta 2022. Ďalšie zápasy na domácej pôde odohrajú proti Španielsku a Dánsku. V rámci kvalifikácie ich čakajú cesty do lotyšskej Rigy, dánskeho Koge a španielskeho Gijónu. Záver skupinovej časti kvalifikácie bude hostiť Riga 11. septembra 2022.

Pre nás je toto partnerstvo potvrdením kreditu vrcholového volejbalu. Slovnaft nám vyjadril dôveru a zaradil sa medzi úspešných a silných partnerov nášho športu. Som presvedčený, že spojenie silnej značky Slovnaftu a oboch volejbalových reprezentácií bude pre všetkých prospešné. Obidva naše seniorské volejbalové výbery pravidelne štartujú na záverečných turnajoch majstrovstiev Európy a potvrdíme to aj v nastávajúcej kvalifikácii. Verím, že toto je len začiatok našej spoločnej cesty a v budúcnosti nás čakajú ďalšie projekty spolupráce. Som presvedčený, že priaznivci volejbalu privítajú toto partnerstvo ako cestu k zásadnej stabilizácii a progresu volejbalu do budúcna,“ povedal prezident Slovenskej volejbalovej federácie Marek Rojko.

Slovnaft je jednotkou na trhu s palivami a lídrom v oblasti spoločenskej zodpovednosti. „V Slovnafte si veľmi dobre uvedomujeme svoju zodpovednosť voči spoločnosti, komunitám a nášmu okoliu. Chceme, aby nás na základe našich skutkov verejnosť vnímala ako tých, na ktorých sa dá spoľahnúť a ktorí podajú pomocnú ruku vždy, keď treba zabrať. Šport na Slovensku podporujeme dlhodobo. Sme stabilným partnerom futbalu, hádzanej, motoristického športu – a teraz aj volejbalu. Mužská a ženská národná volejbalová reprezentácia v nás získali silného partnera. Úspechy aj výzvy našich športovcov a športovkýň prežívame spolu s nimi a fandíme férovej hre. Tešíme sa našu spoločnú sezónu a prajeme obom reprezentáciám, aby sa im v zápasoch o miestenky na EuroVolley 2023 darilo,“ uviedol hovorca a riaditeľ komunikácie Slovnaftu Anton Molnár.