Skupina MOL aj tento rok otvára v programe Growww viac ako 90 pracovných pozícií pre čerstvých absolventov, aby spoločne hľadali riešenia pre budúcnosť

• Skupina MOL už opäť otvára svoj úspešný program Growww pre absolventov a absolventky vysokých škôl, do ktorého sa od roku 2007 zapojilo viac ako 2700 mladých ľudí z celej strednej a východnej Európy.
  • Skupina MOL tento rok prijme viac ako 90 talentovaných absolventov v 8 krajinách a umožní im pracovať pre jednu z najstabilnejších energetických spoločností vo východnej a strednej Európe, ktorá stojí na čele energetickej transformácie a prináša riešenia budúcnosti.
  • Pozície zahŕňajú zaujímavé oblasti, ako sú obnoviteľné plyny, stratégia v oblasti palív, obehové hospodárstvo, kybernetická bezpečnosť alebo správa majetku a služieb v areáli MOL Campus.
  • Potenciálni Growwwáci a Growwwáčky sa môžu uchádzať o voľné pracovné miesta v Skupine MOL na webovej stránke slovnaft.sk/growww

Budapešť, 22. marca 2024 – Začalo sa obdobie podávania prihlášok do  úspešného programu Growww Skupiny MOL pre absolventov a absolventky vysokých škôl. Skupina MOL do ročného programu prijme viac ako 90 mladých ľudí s odbornou kompetenciou v 8 krajinách, ktorí budú mať možnosť pracovať v prvej línii energetickej transformácie a prinášať riešenia, ktoré obstoja v budúcnosti. V Slovnafte, ktorý je súčasťou Skupiny MOL, sa otvára 9 pozícií. Program predstavuje kariérny odrazový mostík pre mladých ľudí s bakalárskym, magisterským či inžinierskym vzdelaním, pretože až 80 % jeho absolventov zostáva aj ďalej pracovať v Skupine MOL.

Jeden z najzaujímavejších regionálnych absolventských programov, do ktorého sa doteraz celkovo prihlásilo viac ako 2700 uchádzačov a uchádzačiek zo strednej a východnej Európy, je otvorený pre mladých ľudí s odbornou kompetenciou v ekonómii, práve, technológiách, geofyzike, logistike, ľudských zdrojoch, IT či financiách. Pozície zahŕňajú zaujímavé oblasti, ako sú obnoviteľné plyny, palivová stratégia, obehové hospodárstvo, kybernetická bezpečnosť alebo správa majetku a služieb MOL Campus. Okrem relevantného akademického vzdelania sa tento rok kladie dôraz aj na prístup k výzvam a zručnosti, ako sú analytické myslenie, dobré komunikačné schopnosti a schopnosti tímového hráča. Okrem toho Skupina MOL nedávno aktualizovala svoju stratégiu so zameraním na obnoviteľné palivá, zelený vodík, biometán a geotermálnu energiu. Účastníci a účastníčky programu sa tak stanú súčasťou plánovaných inovácií a môžu zohrávať aktívnu úlohu pri zvyšovaní ekologickosti, sebestačnosti a konkurencieschopnosti celého regiónu.

Celkovo je k dispozícii viac ako 90 pracovných miest, z toho viac ako 40 v Maďarsku, 9 na Slovensku, a prihlášky je možné podať aj v Českej republike, Poľsku, Taliansku, Rumunsku a Chorvátsku. Ročný program, ktorý uvedie mladých talentovaných ľudí do problematiky energetického priemyslu, je otvorený pre uchádzačov s maximálne ročnou praxou. Growwwákom a growwwáčkam sa venujú skúsení odborníci, ktorí im uľahčia integráciu do tímu. Spoločnosť tiež poskytuje celý rad ďalších metód na profesionálny a osobný rozvoj.

„Growww je stabilná súčasť Skupiny MOL od roku 2007. Poskytuje mladým absolventom a absolventkám jedinečnú príležitosť pridať sa k nášmu medzinárodnému tímu a aktívne prispieť k formovaniu budúcnosti energetického priemyslu. Growwwáci a growwwáčky sa môžu zapojiť do reálnych projektov a spolupracovať s nami pri riešení výziev budúcnosti. Dôkazom nášho záväzku dlhodobého rozvoja je skutočnosť, že nielen lídri na strednej úrovni, ale aj viacerí naši ľudia pôsobiaci na najvyšších pozíciách odštartovali svoju kariéru v Skupine  MOL práve v programe Growww," hovorí Lana Faust Križan, viceprezidentka pre HR Skupiny MOL.

Ak vás program Growww zaujal, o voľné pracovné miesta v Skupine MOL sa môžete uchádzať na tejto webovej stránke: slovnaft.sk/growww.

Pozrite si naše video z minuloročného dňa spustenia Growww:

#TvorimeRiesenia