Slovnaft je Obchodníkom roka v kategórii Čerpacie stanice s predajňou

Slovnaft získal začiatkom marca ocenenie MasterCard Obchodník roka 2019 v kategórii Čerpacie stanice s predajňou. Mastercard obchodník roka je ocenenie pre najlepších obchodníkov v rôznych kategóriách maloobchodu. V tomto roku sa konal už siedmy ročník súťaže.

Kategória Čerpacie stanice s predajňou mala na súťaži premiéru: „Zloženie kategórií prechádza neustálym vývojom a odráža tak dianie na retailovom trhu. Novinkou tohto ročníku je kategória Čerpacia stanica s predajňou, ktorej víťazom sa stal Slovnaft,“ povedal Michal Čarný, generálny riaditeľ Mastercard pre Českú republiku a Slovensko.

Víťazov súťaže Mastercard obchodník roka 2019 určila vzorka 1000 respondentov z celého Slovenska v reprezentatívnom výskume spoločnosti GfK Czech. Hodnotili sa parametre ako spontánne vymenovanie predajne („top of mind“), dôvera a miera lojality zákazníkov k predajni. Slovnaft získal ocenenie práve vďaka vysokej spontánnej znalosti značky medzi zákazníkmi a ich lojalite.