KAMPAŇ KU PROGRAMU TALENTY NOVEJ EURÓPY ZÍSKALA OCENENIA ZA REKLAMU

Aj keď to neznie asi najkrajšie, povedali sme to nahlas: Len talent nestačí. A keďže sme to povedali kreatívne, získala naša kampaň pre program Talenty novej Európy aj dve ocenenia v najprestížnejšej reklamnej súťaži Zlatý klinec.

Klinec sme trafili po hlavičke hneď dvakrát. Dva strieborné klince získala naša kampaň Len talent nestačí, ktorú sme v roku 2022 pripravili v spolupráci s agentúrou Dotcom.sk pre program Talenty novej Európy. Jej cieľom bolo upozorniť na to, že narodiť sa s mimoriadnym talentom na dosiahnutie excelentných výsledkov naozaj nestačí, a niekedy nestačí talent doplniť o tvrdú prácu. Rozvoj talentu, či sa nám to páči alebo nie, si často vyžaduje aj nemalé finančné prostriedky – na nákup hudobného nástroja, športového alebo vedeckého vybavenia alebo zaplatenie spravidla nie lacného tréningu. Preto sme v krátkom reklamnom spote ukázali svet, v ktorom talentu prostriedky chýbajú.

Ocenenia sme získali v dvoch kategóriách:

• Craft: Best sound craft – strieborný klinec
  • Film: Online film a video – strieborný klinec

Ocenené video mladého nadaného hudobníka Ferdinanda Slezáka sme natočili na spôsob  krátkeho MasterClass – hudobného kurzu, ako hrať na husliach. Víťaznú hudbu – imitáciu hry na husliach nahral Tomáš Palonder.

Kampaň okrem umeleckého počinu splnila aj svoj základný účel: do programu Talenty novej Európy sa v uplynulom ročníku prihlásilo 163 mladých ľudí a 65 z nich sme spolu podporili sumou 66 000 eur. Cieľom programu je, aby všetky deti mali rovnaké prostriedky a príležitosti na rozvoj svojho nadania, a otvorili sme tak pre mladých brány do sveta, kde talent postačí. #SpoluDokazemeVela

Zlatý klinec je najvýznamnejšou súťažou o najkreatívnejšiu reklamu na Slovensku, ktorá je organizovaná každoročne od roku 1994. Základným a jediným kritériom hodnotenia kvality súťažných prác je originalita a inovatívnosť kreatívneho nápadu a kvalita jeho realizácie.

Vyhlasovateľom je spoločnosť Ad Awards Association, s. r. o., a odbornými garantmi sú Klub reklamných agentúr Slovenska (KRAS), Art Director's Club Slovensko (ADC) a mesačník Stratégie.