Spoznali sme víťazné práce súťaže Najdiplomovka 2022 a medailistov Medzinárodnej chemickej olympiády

Výnimočné diplomové práce, atraktívne témy a slávnostná atmosféra dominovali 15. novembra oceňovaniu študentských prác Najdiplomovka 2022, ktorou Slovnaft už 17 rokov odmeňuje pozoruhodné študentské výkony

Do súťaže sa tento rok prihlásilo 17 diplomových prác z 10 fakúlt, z nich 12 najlepších postúpilo do užšieho výberu. Odborná komisia zložená z odborných inžinierok a inžinierov Slovnaftu, ktorá práce hodnotila sa zhodla na tom, že tie tohtoročné vynikali pozoruhodnou kvalitou, výborne zvolenými témami a jasným prepojením s praxou.

Víťazstvo si napokon odniesli dve práce z Fakulty chemickej a potravinárskej technológie STU v Bratislave (Zníženie uhlíkovej stopy pri výrobe vodíka Ing. Dominika Hoppeja a Výroba MEA s využitím priameho nanášania katalytických vrstiev generátorom iskrového výboja – zväčšenie do 100 cm2, ktorú vypracovala Ing. Nina Zábojníková) a jedna práca z Fakulty bezpečnostného inžinierstva Žilinskej univerzita v Žiline (Štúdium sorpčných prostriedkov od Ing. Andrey Bohdalovej).

Na podujatí sme ocenili aj úspech študentov stredných škôl na 54. ročníku Medzinárodnej chemickej olympiády, ktorá sa konala dištančne v čínskom Tiencine. V svetovej konkurencii slovenskí študenti aj tento rok zažiarili a všetci štyria oficiálni reprezentanti si vybojovali medaily: Patrik Fábrik zo Spojenej školy Novohradská 3 v Bratislave a Samuel Kolesár z Gymnázia arm. gen. L. Svobodu v Humennom si odniesli striebro, kým Adam Kleman a Adam Benjamin Plšek, obaja z prievidzského Gymnázia V. B. Nedožerského, získali bronz.

Všetkým ocenením srdečne blahoželáme.

#SpoluDokazemeVela