Facebook Linkedin Youtube Twitter Instagram Corobim
  • riadne valné zhromaždenie spoločnosti Slovnaft dnes schválilo výplatu dividendy 6,5 eura na akciu
  • celkovo sa na dividendách vyplatí 134,06 milióna eur

BRATISLAVA, 5. apríla 2018 – Riadne valné zhromaždenie akcionárov spoločnosti SLOVNAFT, a.s., dnes rozhodlo, že spoločnosť vyplatí akcionárom dividendy z nerozdeleného zisku minulých rokov vo výške
6,5 eura na jednu akciu. Celkovo spoločnosť na dividendách vyplatí 134,06 milióna eur.

Nárok na výplatu dividend má fyzická alebo právnická osoba, ktorá bola ku dňu 12. apríla 2018 (rozhodujúci deň na určenie osoby oprávnenej uplatniť dividendu) evidovaná u Centrálneho depozitára cenných papierov SR, a. s. (CDCP) ako akcionár spoločnosti SLOVNAFT, a.s., alebo ktorej bol zriadený držiteľský účet podľa
§ 105a zákona č. 566/2001 Z. z. o cenných papieroch v platnom znení. Dividenda je splatná najneskôr do 60 dní od dátumu rozhodujúceho dňa na určenie osoby oprávnenej uplatniť si právo na dividendu, ktorým je
12. apríl 2018. V prípade, že si akcionár neuplatní do dátumu splatnosti svoje právo na dividendy spôsobom uvedeným v týchto zásadách, budú nevyplatené dividendy uložené na účte spoločnosti SLOVNAFT, a. s., po dobu 4 rokov.

Akcionári dnes prerokovali výročnú správu spoločnosti SLOVNAFT, a.s., a schválili riadnu individuálnu a konsolidovanú účtovnú závierku spoločnosti SLOVNAFT, a.s., za rok 2017.

Na základe rozhodnutia riadneho valného zhromaždenia boli za členov predstavenstva opätovne zvolení Timea Reicher a Miika Eerola. Z funkcie členky dozornej rady odstúpila Zsuzsanna Ortutay a nahradí ju Zoltán Áldott, ktorý v súčasnosti vedie chorvátsku spoločnosť INA a zároveň je členom výkonnej rady Skupiny MOL. Členovia predstavenstva a dozornej rady spoločnosti sú do funkcie volení na päť rokov.

Väčšinovým akcionárom Slovnaftu je medzinárodná ropná a plynárenská spoločnosť MOL s 98,4-percentým podielom, ostatní akcionári držia 1,6 percenta akcií.