Facebook Linkedin Youtube Twitter Instagram Corobim
  • spoločnosť Slovnaft a hlavné mesto Bratislava si po testovaní bratislavského bikesharingu Slovnaft BAjk vyžiadali čas na jeho doladenie, aby mohli verejnosti ponúknuť užívateľsky jednoduchú a komfortnú službu
  • služba sa v Bratislave spustí postupne počas letných mesiacov

BRATISLAVA, 28.júna 2018 – Hlavné mesto Bratislava a spoločnosť SLOVNAFT, a.s., avizovali spustenie bratislavského bikesharingu Slovnaft BAjk na začiatok letných prázdnin. Partneri si však po internom testovaní služby vyžiadali čas na jej doladenie  v záujme zvýšenia užívateľského komfortu.

V rámci zavedenia novej európskej smernice na ochranu osobných údajov GDPR sa partneri projektu takisto rozhodli pre dodatočné bezpečnostné opatrenia pri správe systému. Zároveň obaja partneri  pracujú  s novými podnetmi cyklistických organizácií a budúcich užívateľov na umiestnenie dokovacích staníc. Už predstavená mapa systému sa tak ešte počas pilotnej prevádzky doplní o nové miesta.

Službu Slovnaft BAjk spustí hlavné mesto Bratislava v spolupráci so Slovnaftom počas letných mesiacov. Spočiatku pôjde o testovanie systému v uliciach Bratislavy s vybranými užívateľmi zo spoločnosti Slovnaft, zamestnancami magistrátu a vybranými užívateľmi z verejnosti, ktorí sa zapojili do súťaže na www.slovnaftbajk.sk.

Služba Slovnaft BAjk je súčasťou nových podnikateľských aktivít  v rámci Skupiny MOL, ktorej členom je aj Slovnaft. V rámci stratégie Skupiny MOL by do roku 2030 oblasť zdieľanej ekonomiky mala zohrávať jednu z dôležitých úloh. V Budapešti je Skupina MOL už štvrtý rok aktívna pri mestskom zdieľaní bicyklov pod značkou MOL Bubi a v januári 2018 spustila aj systém zdieľania áut pod názvom MOL Limo.