Nalsit

Molekulové sitá sú kryštalické hlinitokremičitany alkalických kovov alebo kovov alkalických zemín. Majú trojrozmernú kryštálovú mriežku, ktorej základnou stavebnou jednotkou sú štvorsteny SiO4 a AlO4 usporiadané tak, že vytvárajú pravidelne sa striedajúce dutiny.

Rozmery vnútrokryštalických dutín a vstupných otvorov - pórov do dutín sú pre jednotlivé typy molekulových sít charakteristické. Molekulové sitá neobsahujú toxické komponenty. Nalsit je syntetický zeolit typu 4A s veľkosťou pórov 0,4 nm. Jeho chemické zloženie v dehydratovanom stave vyjadruje vzorec Na2O . Al2O3 . 2 SiO2.

Akostné požiadavky

Názov Chemické zloženie Efektívny priemer pórov(nm) Pevnosť častíc
(N/častica)
RAK43
(g/100 g)
Sypná hustota(kg/m3)
Nalsit -prášok hlinito-kremičitan sodný 0,4 - min. 24,0 220-260
Nalsit -G 20/25 hlinito-kremičitan sodný 0,4 min. 12,0 min. 19,0 730-1 050
Nalsit V15 hlinito-kremičitan sodný 0,4 min. 8,0 min. 19,0 580-700
Nalsit V30 hlinito-kremičitan sodný 0,4 min. 20,0 min. 19,0 640-700

RAK43 - rovnovážna adsorpčná kapacita Určuje schopnosť zeolitu adsorbovať pary vody zo vzduchu pri 25°C a relatívnej vlhkosti vzduchu 43% v g vody na 100g bezvodého zeolitu
G 20/25 - guličky o priemere 2,0 - 2,5 mm
V 15 - extrudát vo forme valčekov priemeru 1,5 mm
V 30 - extrudát vo forme valčekov priemeru 3,0 mm

Použitie

NALSIT

  • práškový zeolit ako ekologická zmäkčovacia zložka do pracích a mycích prostriedkov
  • na sušenie väčšiny plynov a kvapalín (permanentné plyny, nasýtené uhľovodíky, vzduch), na sušenie chladív v chladiacich agregátoch
  • na sušenie plynov pri výrobe polovodičových materiálov,
  • ako činidlo na viazanie vody v náterových a umelých hmotách
  • na statické sušenie plynov alebo kvapalín v uzavretých systémoch
  • na sušenie zemného plynu, vzduchu v ozonizátoroch
  • adsorpcia NH3 z inertných plynov
  • na sušenie vzduchu pri nízkych parciálnych tlakoch vody
  • ako sušiaca náplň do balenia effervescens

Balenie, preprava, skladovanie

Zeolity sa balia a dodávajú v 20 l alebo 200 l kovových obaloch. Obsah vody v granulovaných, balených produktoch je max. 1,5% hmotnosti.

×
{{-- content goes here from dom --}}
PRISPÔSOBTE SÚBORY COOKIE POUŽITÉ NA TEJTO WEBOVEJ STRÁNKE

Webová stránka spoločnosti SLOVNAFT, a.s. používa súbory cookie na svoju prevádzku, zlepšenie používateľskej skúsenosti, monitorovanie aktivít na webovej stránke a zobrazovanie relevantných ponúk.

Výberom tejto možnosti povoľujete:

  • Dočasné cookies
  • Súbory cookie zjednodušujúce používanie webovej stránky

Výberom tejto možnosti zakazujete:

  • Zobrazovanie remarketingových reklám, ktoré reflektujú vaše záujmy mimo webovej lokality (napríklad na sociálnych sieťach)
  • Používanie analýz využívania stránky a aktivít, ktoré sa merajú na webových lokalitách spoločnostiSLOVNAFT, a.s., s cieľom kontaktovať vás s personalizovanými ponukami (ak ste nám napríklad pri registrácii poskytli svoje kontaktné údaje)

Výberom tejto možnosti povoľujete:

  • Dočasné cookies
  • Súbory cookie zjednodušujúce používanie webovej stránky
  • Analytické webové nástroje na štatistické účely
  • Zobrazovanie remarketingových reklám, ktoré reflektujú vaše záujmy mimo webovej lokality (napríklad na sociálnych sieťach)

Výberom tejto možnosti zakazujete:

  • Používanie analýz využívania stránky a aktivít, ktoré sa merajú na webových lokalitách spoločnostiSLOVNAFT, a.s., s cieľom kontaktovať vás s personalizovanými ponukami (ak ste nám napríklad pri registrácii poskytli svoje kontaktné údaje)

Výberom tejto možnosti povoľujete:

  • Dočasné cookies
  • Súbory cookie zjednodušujúce používanie webovej stránky
  • Analytické webové nástroje na štatistické účely
  • Zobrazovanie remarketingových reklám, ktoré reflektujú vaše záujmy mimo webovej lokality (napríklad na sociálnych sieťach)
  • Používanie analýz využívania stránky a aktivít, ktoré sa merajú na webových lokalitách spoločnostiSLOVNAFT, a.s., s cieľom kontaktovať vás s personalizovanými ponukami (ak ste nám napríklad pri registrácii poskytli svoje kontaktné údaje)

Zásady používania súborov cookie

Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×