Prvá rýchlonabíjacia stanica pre elektromobily na ČS Slovnaft

Slovnaft v spolupráci so spoločnosťou Západoslovenská energetika otvoril v rámci Európskeho týždňa mobility na čerpacej stanici Dvory za mostom SNP v Petržalke historicky prvú rýchlonabíjaciu stanicu pre elektromobily. Spolupráca je súčasťou projektu VIBRATe zameraného na cezhraničnú elektromobilitu, ktorý postupne umožní Twin City regiónu Bratislava – Viedeň pohodlne využívať elektromobily.

Ústredná téma Európskeho týždňa mobility, udržateľná mestská mobilita, sa dotýka aj Slovnaftu. Rafinéria Slovnaft ako jeden z európskych technologických lídrov v odvetví udržiava rozhodujúcou mierou Slovensko v pohybe. Produkuje motorové palivá, ktoré sú svojimi ekologickými parametrami na najvyššej európskej úrovni, a zároveň na Slovensku prevádzkuje najširšiu sieť 208 čerpacích staníc.

„Slovnaft dbá na to, aby výroba aj maloobchodná sieť spĺňali najprísnejšie environmentálne kritériá. Sledujeme tiež trendy v tejto oblasti, vrátane narastajúceho významu elektromobilov. Práve Európsky týždeň mobility, ktorý je najvýznamnejším európskym podujatím s témou udržateľnosti v doprave, je ideálnou príležitosťou predstaviť prvú čerpaciu stanicu Slovnaft zapojenú do projektu Vibrate umožňujúceho dobíjanie elektromobilov,“ povedala Ileana-Sorina Baltatu, členka predstavenstva a  riaditeľka Maloobchodu SLOVNAFT, a.s.

V uplynulom roku Slovnaft začal s postupnou rekonštrukciou siete svojich čerpacích staníc.  V súčasnosti môžu motoristi využívať služby viac ako 60 čerpacích staníc v novom NEO dizajne. Okrem modernizácie predajných miest, Slovnaft tento rok rozšíri svoju sieť na Slovensku aj o tri nové čerpacie stanice.