Hokejová Extraliga vstupuje do 19. sezóny

Po najväčšej športovej udalosti na Slovensku, Majstrovstvách sveta 2011 IIHF, delia všetkých fanúšikov slovenského hokeja presne tri mesiace od prvého zápasu základnej časti Tipsport Extraligy.

Očakávania v súvislosti s novou sezónou 2011/2012 sú o to väčšie, že práve majstrovstvá sveta prekvapili vysokou vyspelosťou a kultivovanosťou slovenských hokejových fanúšikov.

Súťaž v novej sezóne ponesie oficiálny názov – Tipsport Extraliga, nazvanej podľa generálneho partnera súťaže, spoločnosti TIPSPORT SK a.s.. Spoločnosť SLOVNAFT a.s., dlhoročný stabilný partner, ostáva v pozícii hlavného partnera extraligy , a zároveň sa stáva generálnym partnerom Play off. Záverečná časť súťaže preto bude pod spoločným názvom  SLOVNAFT Play Off, Tipsport Extraliga.

„Sme presvedčení, že tieto silné partnerstvá prispejú k zvýšeniu kvality súťaže“, povedal o vzniknutej situácií Maroš Krajči, predseda predstavenstva PRO-HOKEJ a.s.. Podobne ako tomu bolo v uplynulej sezóne, aj v novej sezóne 2011/2012 bude hrať 10 družstiev. „Zúženie súťaže z 12-tich mužstiev na 10, ktoré sme odštartovali v uplynulej sezóne sa ukázalo ako dobrý krok, ktorý môže postupne napomôcť zvýšiť celkovú atraktivitu a dynamickosť súťaže“, skonštatoval Vladimír Paštinský, riaditeľ spoločnosti PRO-HOKEJ a.s.. Žrebovanie základného kola súťaže tak ostalo tento rok bez zmien.

Program úvodného kola TIPSPORT EXTRALIGY:

Začiatok : 1.kolo 16.9.2011
Koniec základnej časti:  4.3. 2012
Hracie dni: piatok, nedeľa, utorok (vložený deň )

Program SLOVNAFT PLAY OFF TIPSPORT EXTRALIGY:

Začiatok: 7.3.2012
Posledný možný finálový zápas: 20.4.2012

Zmeny naopak čakajú v novej sezóne reprezentačnú dvadsiatku. Do konca kalendárneho roka, teda do Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji hráčov do 20 rokov odohrá klub 10 zápasov v rámci Tipsport Extraligy. S každým klubom tak odohrajú jeden zápas na domácom štadióne v Púchove. Hracím dňom bude štvrtok.

Zároveň  do konca roka odohrá v 1. lige 12 zápasov, ktoré sa budú hrať v nedeľu, vždy mimo domáceho štadióna. V novom roku 2012 klub odohrá zvyšné dva zápasy 1. ligy. Zároveň si zopakuje ešte raz súboj s každým účastníkom 1. ligy, spolu ďalších 14 zápasov.

Oficiálni partneri vidia v podpore hokejovej súťaže aj sociálny rozmer, potvrdený Majstrovstvami sveta v hokeji. „Tešíme sa, že máme príležitosť aktívne vstúpiť do hokejového diania na Slovensku. Na najbližšie dve sezóny sme sa stali paralelne titulárnym partnerom slovenskej, ale i českej extraligy" povedal marketingový riaditeľ Tipsport SK a.s., Miroslav Baranec.

Vzhľadom na to, že naša spoločnosť je partnerom extraligy už 6. rok, sme presvedčení, že aj v blížiacej sa novej sezóne budeme prínosom nielen pre súťaž ako takú, ale naďalej sa budeme snažiť prispievať k celkovému zatraktívneniu hokeja v očiach širokej verejnosti“ zhodnotil dlhoročnú spoluprácu a jej ďalšie ciele Anton Molnár, riaditeľ útvaru Podnikovej komunikácie spoločnosti SLOVNAFT a.s..

Organizátor Tipsport Extraligy, spoločnosť PRO-HOKEJ a.s. vidí v novej sezóne príležitosť pritiahnuť na slovenské štadióny, čo najviac fanúšikov hokeja. „Veríme, že záujem Slovákov bude pokračovať aj po Majstrovstvách sveta a že aj v domácej extralige bude stále platiť, že Slovensko skutočne je „Hokejová republika“. Našim želaním je, aby bola sezóna 2011/2012, sezónou s najväčšou diváckou účasťou, minimálne za posledných.