Aby bolo jasno – na čerpacích staniciach Slovnaft

Počas dvoch septembrových dní, 16. a 17., sa na vybraných čerpacích staniciach Slovnaft bude konať verejná zbierka Detského fondu Slovenskej republiky, ktorej celý výťažok pôjde na Konto Bariéry. Príďte na Slovnaftku, prispejte na dobrú vec a budete mať jasno!

Akcie pod názvom Aby bolo jasno sa zúčastní viac ako 100 dobrovoľníkov, ktorí budú motoristom ako odplatu za príspevok do zbierky umývať okná na autách. Nebudú medzi nimi chýbať ani známe tváre televíznej obrazovky a finalistky Miss Slovensko. Peniaze, ktoré sa podarí vyzbierať budú použité na nákup zdravotných pomôcok pre deti a mladých ľudí do 26 rokov so zdravotným postihnutím.

Štát ani zdravotné poisťovne nepokrývajú náklady na kompenzačné pomôcky určené zdravotne postihnutým v plnej výške  a často krát  rodina nemá prostriedky na ich zaplatenie. Spoločnosť SLOVNAFT, a.s. dlhodobo venuje pozornosť deťom a mládeži, ktorých kvalitu života obmedzuje ich zdravotný stav. Podporou projektu Detského fondu Slovenskej republiky tak nadväzuje na  svoje doterajšie aktivity.

„Veľmi sme uvítali túto netradičnú formu verejnej zbierky, prostredníctvom ktorej môže naša spoločnosť a zároveň aj zákazníci našich čerpacích staníc pomôcť dobrej veci,“ hovorí Ileana Sorina Baltatu, riaditeľka maloobchodu a  členka predstavenstva SLOVNAFT, a.s. „Verím, že naši zákazníci nezostanú ľahostajní a podarí sa vyzbierať toľko peňazí, aby sme pomohli vylepšiť kvalitu života čo najviac deťom.“ Celý výťažok zo zbierky bude z Konta Bariéry rozdelený práve tam, kde na zdravotné a kompenzačné pomôcky neprispieva štát alebo zdravotná poisťovňa a rodina nemá iné možnosti ako dieťaťu pomôcť.

Konto Bariéry je projekt s celoslovenskou pôsobnosťou, ktorý existuje už 17 rokov.  Na základe individuálnych žiadostí rodičov a zariadení, ktoré sa starajú o deti a mladých ľudí so zdravotným postihnutím prispieva hlavne na invalidné vozíky a ich doplnky, špeciálne kočíky, zdvižné plošiny, schodolezy, rôzne rehabilitačné pomôcky a zariadenia.