Slovnaft je opäť držiteľom prestížneho ocenenia Via Bona Slovakia

Na slávnostnou udeľovaní cien prestížnej súťaže Via Bona Slovakia, ktoré sa uskutočnilo 30. marca 2010, spoločnosť SLOVNAFT,a.s. získala Cenu za zodpovedný prístup k zamestnancom. Ocenenie Via Bona Slovakia udeľuje nadácia Pontis podnikateľským subjektom za zodpovedné podnikanie a firemnú filantropiu.

V tomto jubilejnom 10. ročníku súťaže Slovnaft bojoval o úspech spolu s ďalšími 107 nominovanými. O laureátoch ocenení Via Bona Slovakia za rok 2009 rozhodovala odborná porota súťaže v dvoch kolách. Do druhého kola hodnotenia sa spoločnosť prebojovala až  s troma nomináciami v kategóriách: Hlavná cena pre veľké podniky za komplexný prístup k zodpovednému podnikaniu, Zelená cena za projekt v oblasti životného prostredia a Cena za zodpovedný prístup k zamestnancom.

Najvyššie uznanie sa dostalo poslednej nominácii, v ktorej renomovaní odborníci a experti z hodnotiacej komisie Via Bona ocenili  slovnaftársky program Eiffel ako príklad pozitívneho a zodpovedného vzťahu firmy k svojim zamestnancom. Program prezentuje postoj Slovnaftu k zamestnancom v časoch výziev. Vytvára platformu na  mobilizáciu vnútorných zdrojov kde zlepšovanie výkonnosti a procesov majú v rukách radoví zamestnanci. Program je postavený na zvyšovaní efektivity všetkých procesov prostredníctvom zbierania nápadov  na zlepšenie priamo od pracovníkov, ktorí sú schopní navrhnúť inovácie a snažia sa o ich uskutočnenie. Všetky nápady sú zhodnocované a s podporou samotných navrhovateľov sa uvádzajú do praxe. Komisia pozitívne hodnotila zapojenie zamestnancov do rozhodovacieho procesu a zlepšovania chodu spoločnosti a tým aj zmenu komunikácie medzi radovými pracovníkmi a manažmentom.  Ako povedal riaditeľ Podnikovej komunikácie SLOVNAFT, a.s. Anton Molnár: „Slovnaft je spoločnosť, z ktorej ľudia neodchádzajú po 1 alebo 2 rokoch ale majú možnosť nájsť svoje uplatnenie  na rôznych úrovniach, čo im prináša ďalšiu pracovnú motiváciu, ktorú potom pretavujú naspäť do spoločnosti.“

Ocenenie je zároveň pozitívnym hodnotením všetkých zamestnancov, ktorí prispievajú k rozvoju spoločnosti a šíreniu jeho dobrého mena, za čo im patrí vďaka.