SLOVNAFT Extraliga juniorov sa stáva zdrojom úspešnej novej generácie hokejistov

Štvrté miesto na MS juniorov v Kanade, úspešné uchytenie sa medzi seniormi, zvyšujúca sa kvalita hráčov a družstiev, rastúci záujem divákov a fanúšikov, každoročné rekordy návštevnosti v play off. To sú výsledky spolupráce spoločnosti SLOVNAFT a Slovenského zväzu ľadového hokeja, ktorí pred troma rokmi spustili unikátny projekt SLOVNAFT Extraliga juniorov.

Dnes zástupcovia spoločnosti SLOVNAFT a SZĽH v Trenčíne opäť odmenili tých najlepších za uplynulý ročník.
V 3. ročníku titul majstra SLOVNAFT Extraligy juniorov obhájil klub Dukla Trenčín, keď vo finále porazil  HKM Zvolen, ktorý tak skončil na druhom mieste. Tretie miesto patrí hokejistom HC´05 Banská Bystrica. Trenčania sa tak stali najúspešnejším družstvom za trojročnej existencie SLOVNAFT Extraligy juniorov. Za tento čas dokázala najvyššia hokejová juniorská súťaž vyprodukovať niekoľko skvelých hráčov, ktorí sa vynikajúco predviedli na Majstrovstvách sveta juniorov v Kanade. Príkladom je Tomáš Tatár, ktorý bol minulý rok najproduktívnejším hráčom SLOVNAFT Extraligy juniorov a hoci aj tento rok ešte mohol hrať za juniorov, prijal ponuku extraligového Zvolena. Svoje kvality potvrdil aj na MS juniorov, keď v konfrontácii so svetovou špičkou skončil v produktivite na piatom mieste.

„Po troch rokoch môžeme smelo povedať, že náš zámer sa vydaril a SLOVNAFT Extraliga juniorov vypĺňa generačnú medzeru, ktorá v hokeji vznikala. Úspechy juniorov na majstrovstvách sveta a uchytenie sa hráčov v SLOVNAFT Extralige sú toho najlepším dôkazom. Som veľmi rád, že práve naša spoločnosť sa podieľa na výchove novej generácie hokejistov,“ povedal Marián Jusko, predseda predstavenstva spoločnosti SLOVNAFT, a.s..

V treťom ročníku SLOVNAFT Extraligy juniorov sa stal najproduktívnejším hráčom Róbert Balga z Dukly Trenčín, ktorý je zároveň aj najlepším strelcom. Najlepším obrancom sa stal Ján Jarábek, takisto z Dukly Trenčín a najlepším brankárom je Tomáš Pék zo Slovana Bratislava. Úspešní hráči dnes získali zaujímavé finančné prémie od generálneho partnera súťaže.
„Nechcem, aby to znelo ako klišé, ale skutočne sme radi, že máme v spoločnosti SLOVNAFT takého strategického partnera, ktorý v tejto celosvetovo zložitej ekonomickej situácii dokáže nájsť prostriedky na podporu mládežníckeho hokeja – teda hokejovej budúcnosti na Slovensku,“ povedal výkonný riaditeľ Marketingu SZĽH s.r.o. Martin Ryba.

Tretí ročník SLOVNAFT Extraligy juniorov bol výnimočný aj z pohľadu návštevnosti keď počet divákov gradoval k záveru súťaže. Počas marca v priemere na jeden zápas prišlo do 1 000  nadšencov hokeja. Čo znamená, že už nejde iba o najbližších rodinných príslušníkov a kamarátov hráčov, ale na mládežnícke súťaže si nachádza cestu aj široké spektrum hokejových fanúšikov.