Dozorový audit neidentifikoval žiadne požiadavky

Dozorový audit neidentifikoval žiadne požiadavky na nápravné opatrenia v SLOVNAFTe SLOVNAFT 6.12.2004

Dozorový audit integrovaného manažérskeho systému (IMS) v spoločnosti SLOVNAFT, člen Skupiny MOL, potvrdil certifikáty IMS získané spoločnosťou minulý rok. Spoločnosť SGS Slovakia zastúpená medzinárodným audítorským tímom pritom neidentifikovala žiadne požiadavky na nápravné opatrenia ani v jednom z troch systémoch tvoriacich IMS. Dozorový audit integrovaného manažérskeho systému, ktorý sa uskutočnil v rámci bežnej praxe priebežného dozoru certifikačnej spoločnosti nad zhodou manažérskych systémov s požiadavkami príslušných noriem, zahŕňal manažérstvo kvality podľa normy ISO 9001:2001, environmentálne manažérstvo podľa normy ISO 14001:1996 a manažérstvo bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci podľa štandardu BSI OHSAS 18001:1999.

„Výsledky auditu potvrdili, že SLOVNAFT po integrácii do Skupiny MOL v roku 2004 nielen obhájila zhodu jej systémov integrovaného manažérstva s požiadavkami noriem, ale preukázala aj ich systematické zlepšovanie a prakticky ideálny súlad s príslušnou legislatívou“, povedal Vratko Kaššovic, generálny riaditeľ a predstaviteľ manažmentu pre IMS v SLOVNAFTe.

Po tom ako spoločnosť zavádzala a udržiavala jednotlivé systémy od roku 1995 sa SLOVNAFT v minulom roku stal prvou ropnou spoločnosťou v strednej Európe, ktorá má  integrovaný systém riadenia kvality, životného prostredia a bezpečnosti, certifikovaný podľa noriem ISO 14001 a ISO 9001:2000 a špecifikácie OHSAS 18001. Systém bol certifikovaný spoločnosťou SGS Slovakia, spol. s r. o., Košice s platnosťou certifikátov na 3 roky.

V spoločnostiach Skupiny MOL sa v súčasnosti v rámci programu regionálneho líderstva v oblasti ropného priemyslu realizuje niekoľko významných projektov orientovaných na dosiahnutie tzv. podnikateľskej dokonalosti (business excellence) a trvalý rozvoj systémov manažérstva aplikujúc najlepšie priemyselné postupy. Certifikácia systému IMS je jedným z nich.

Podniková komunikácia
SLOVNAFT, a.s.