Prineste použitý kuchynský olej na Ekotopfilm, odmeníme vás

Spoločnosť Slovnaft bude v rámci Medzinárodného festivalu filmov o trvalo udržateľnom rozvoji Ekotopfilm v dňoch 7. až 11. októbra 2013 v Bratislave zbierať použitý kuchynský olej. Príďte na Hviezdoslavove námestie v čase od 13:00 do 22:00 hod a oboznámte sa s projektom Aj kvapka oleja sa ráta. Každý, kto prinesie na Ekotopfilm aspoň deciliter použitého kuchynského oleja, dostane malý darček.

Ekologický projekt Aj kvapka oleja sa ráta odštartoval Slovnaft v spolupráci so spoločnosťou Rest Oil v roku 2011. Odvtedy sme od obyvateľov vyzbierali vyše 1500 litrov použitého kuchynského oleja. Tento olej tak neskončil ako odpad v kanalizácii, ale ako biozložka v motorovej nafte poháňa autá. Prineste použitý olej z vašich kuchýň na Ekotopfilm a premeňte tak odpad na užitočnú surovinu.

Použitý olej nesmie obsahovať vodu, zvyšky potravín, ani prímesy stužených, či živočíšnych tukov. Tie po vychladnutí tuhnú a mohli by poškodiť vozidlo. Najlepšie je olej zlievať cez sitko do suchej a čistej PET fľaše. Sklenené obaly nie sú vhodné, pretože sa môžu pri prevoze rozbiť a celú vašu snahu tak znehodnotia.