RACING FUEL 102+ prináša pretekársky pocit do vášho auta

Motorový benzín Racing Fuel 102+ má toto leto na Slovensku premiéru. Špičkové palivo natankujete zatiaľ na piatich čerpacích staniciach Slovnaft po celom Slovensku. Pocit ako z kokpitu pretekárskeho auta tak teraz môže zažiť každý.

Špeciálne palivo Racing Fuel 102+ pre náročných zákazníkov – súťažiacich v motoristickom športe vyvinuli technologickí experti Skupiny MOL, do ktorej patrí aj spoločnosť Slovnaft. Vysoko atraktívny je tento benzín predovšetkým pre majiteľov športových áut a motoriek, ale do svojho auta či motorky si ho môžu natankovať všetci motoristi, ktorí obľubujú top výkon a špičkovú kvalitu.

Vysoko oktánový motorový benzín Racing Fuel 102+ je vhodný do nepreplňovaných (atmosferických) aj preplňovaných motorov s turbodúchadlami. Zloženie paliva prevyšuje výkon našich bežne dostupných, obľúbených, prémiových palív EVO Plus. Zaisťuje maximálny výkon motora a stabilitu výkonu.

Hlavnými benefitmi pretekárskeho benzínu Racing Fuel 102+ sú teda energetická účinnosť a vyššie oktánové číslo, ktoré bežne dosahuje 102 a viac oktánov. Na optimálne spaľovanie a výkon má vplyv aj vysoký podiel kyslíka (zhruba 3,5 %). Práve preto je tento benzín na stojane čerpacej stanice označený E10, hoci neobsahuje žiadnu biozložku v podobe bioetanolu, ani metanol. Bioetanol je v tomto palive nahradený ETBE (etyl-terc-butyl-éter), ktorý poskytuje vyššiu výhrevnosť a nižšie emisie. ETBE neviaže vodu z okolitého prostredia, čím je motor lepšie chránený proti korózii, a tiež umožňuje dlhodobú skladovateľnosť paliva.

Palivo Racing Fuel 102+ natankujete na piatich čerpacích staniciach Slovnaft:

• ČS Bratislava – Bajkalská (Tri veže)
  • CS Košice – Luník I.

Používatelia aplikácie Slovnaft MOVE dostanú za každý natankovaný liter Racing Fuel 102+ zľavu 5 (úroveň Yellow a Silver), 10 (úroveň Gold) alebo 15 centov (úroveň VIP).